Reteta dulceata de capsuni fara conservanti. Copiii o vor adora
Reteta dulceata de capsuni fara conservanti. Este gustoasa, sanatoasa si chiar usor de preparat, incat nu mai aveti nicio scuza pentru a nu o prepara chiar acum.
Reteta dulceata de capsuni fara conservanti
Ingrediente dulceata de capsuni fara conservanti
- 1 kilogram de capsuni
- 1 kilogram de zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare dulceata de capsuni fara conservanti
- Se spala capsunile si se aseaza intregi intr-un vas (fara codite). Se toarna zaharul si se lasa peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi se pun la fiert cu zeama pe care si-au lasat-o si se lasa la foc mic, aducand spuma care se formeaza deasupra.
- Borcanele se spala bine si se scufunda intr-un vas cu apa clocotitca pentru sterilizare, si la fel procedam si cu capacele. Dupa ce a fiert dulceata si a scazut, se adauga zeama de lamaie si se opreste focul.
- Ducleata se pune fierbinte in borcane si se aseaza pe o tava de inox, pentru a nu se sparge. Se pun rapid capacele si se lasa acoperite cu un prosop gros pana se racesc.
Incearca si reteta clasica de dulceata de cirese amare.
Sursa: adevarul.ro